Blogg listad på Bloggtoppen.se

Viktig seger i Borås



Rögle vann kvällens "måstematch" med klara 4-1. Den hårt kritiserade Kirill Starkov bidrog i hög grad till segern och noterades för två assist. Borås har varit lite av ett boogeyteam för Rögle men nu tycker jag att vi släpper det. Trots att Borås vann skotten (till min förvåning) så var segern säker.

Redan efter 3.30 in på matchen så var den avgjord, Sylwander satte 1-0 snyggt när han skär in från kanten och smäller upp den. Sen ökar Jensen på strax därefter. Rögle kunde haft en större ledning men Bjurö i Boråskassen gör flera bra räddningar.
Att sedan Borås reducerar fick mig att bli lite nervös, vi vet alla hur en matchbild kan förändras så därför tackar jag fru fortuna, eller ska vi säga Jonathan Bjurö? Hur som helst såg Bonsaksens 1-3 riktigt billigt. En puck på mål som "råkade" slinka in.

Spiken sätter sedan Alexander Johansson efter att Starkov levererat pucken genom zonerna. Sen avslutar Curry och A.Johansson var påpassligt framme på returen.

Plus i Rögle till Gistedt som åter visar att han inte nöjer sig med att vara tvåa bakom Fransson. Det kan se "flashigt" ut men han suger åt sig puckarna och idag stod han för flera kvalificerade räddningar. Tycker även att Häggström förtjänar beröm, visst han bränner allt men han checkar, skapar och åker. Det kommer lossna där.

Tycker att Rögles försvarsspel blivit så mycket bättre sedan Kenny kom tillbaka. Det har långa stunder sett riktigt oroligt och rörigt ut, nu blir det allt mer stabilt och man klarar av att spela "safe" på ett sätt som tröttar ut motståndet.

-----

Härligt med seger idag. Samtidigt förlorade både Bofors och Oskarshamn. Malmö hade vid förlust idag varit segerlösa under hela december, den sviten sprack idag när man slog IKO med 5-2.
Västerås har problem på backsidan och har värvat, idag vann man med 2-1 mot Bofors. Så visst håller försvaret ändå.


Kommentarer
Trackback

Tipsa Bloggen


Tipsa bloggen om nyheter. Bra tips som visar sig stämma tas tacksamt emot och belönas.
Mobilnummer: 0733255270
Mail: [email protected]



Kontakt


Skribent Jonas Lindeblad. Vill du komma i kontakt med mig? Stötta bloggens arbete genom att ha reklam på sidan? Tveka inte, jag svarar på alla mail.
Mail: [email protected] eller [email protected].
Mobilnummer: 0733255270.