Blogg listad på Bloggtoppen.se

Så gick det sen

Vi står inför en väldigt spännande säsong men massor av nya spelare att bekanta oss med. Igår när jag pratade med Leif Boork så diskuterade vi rätt mycket angående transatlanterna som kommer till Sverige. Förväntningarna är alltid stora och när man tittar tillbaka på de senaste årens transatlanter i Rögle så är det med blandade resultat.
Till denna säsongen har Rögle knutit till sig tre stycken, Eric Himelfarb, Victor Bartley och Adam Hobson. Som jag sa, förväntningarna är stora på dessa kanske störst på Victor Bartley då backsidan ser ganska tunn ut om inte Bartley lever upp till förväntningarna.

Jag tar här upp ett axplock av de transatlanter som spelat i Rögle och hur det gått för dem efter deras "gästspel" här.

Greg Brown, spelade i Rögle 95/96. När han kom hade han fyra NHL-säsonger bakom sig och även om det bara blev 22 matcher för Greg i Rögle och att det var när Rögle åkte ur elitserien så är det bra minnen man får fram när man tänker på Greg Brown. Efter äventyret i Rögle så stannade han kvar i europa och spelade i Österrike och Tyskland innan han avslutade karriären i Leksand 01-03.

Dan O´Connell, är en vi alla minns mycket väl. Även om han bara spelade 11 matcher för Rögle under säsongen 96/97 så är det en många pratar om än idag. Han lämnade för Mörrum där han snabbt blev hyllad och älskad av hemmapubliken. Jag minns mötena i Mörrum och efter att Dan O´Connell hetsat Rögleklacken så var hatkärleken bekräftad. En gång var det så hett att man fick spola om isen och hotade att bryta matchen. Efter ytterliggare två säsonger i Mörrum så återvände han till Nordamerika för en säsong ECHL innan han rundade av karriären i Danmark och Norge.

Brent Robinson, kom 2005 och förväntningarna stora. En poängmaskin som säsongen innan stått för 58 poäng på 64 matcher i ECHL. I Rögle gick allt fel och det blev endast 20 matcher. En riktig flopp som inte alls presterade vad vi hade förväntat oss. Flyttlasset gick vidare till Tyskland där han avslutade karriären 2008 i EHC München. Under sejouren i Tyskland snittade Brent över 1 poäng per match.

Rich Hansen, om Brent var en floppvärvning så vad var då detta? Rich hade bra statistik med sig från CHL där han hade gjort 110 poäng på 123 matcher. I Rögle blev det ett mål och två assist på 14 matcher innan han fick ta sitt pick och pack och dra till Kristianstad där han heller inte dög. Hur det gick säsongerna efter? Jo då han återvände till CHL där han fortsatte att spruta in poäng. Han är aktiv än och säkert en av dem som vill till europa igen då han just nu inte sitter på något kontrakt. 

Ryan Vesce, spelade med Rögle under lockoutsäsongen 04/05 och är tillsammans med Byron Ritchie två av de mest lyckade värvningarna Rögle gjort. i Rögle blev det 45 poäng på 43 matcher. Efter det har han hela tiden varit på gränsen till NHL och fått sina chanser men inte lyckats etablera sig vilket nu fått Vesce att testa lyckan i KHL.

Byron Ritchie, en av de bästa spelarna som spelat i Rögle enligt många och enda sedan hans gästspel under lockoutsäsongen så har fansen drömt om att få tillbaka honom. Byron själv är tacksam över tiden i Rögle som gav honom sin fru. Efter Rögle blev det tre säsonger i NHL innan han återvände till Europa för spel i Schweiz där han gjorde en bra säsong. Därefter blev det KHL men skadebekymmer förstörde säsongen. Nu är han tillbaka i Sverige men inte i Rögle utan i Modo. Det ska bli spännande att följa hans säsong där uppe.

Detta var bara några av de transatlanter vi kunna se i Rögles tröja den senaste tiden. Reslutaten varierar kraftigt och frågan är, i vilket fack hamnar Himelfarb, Hobson och Bartley?

Kommentarer
Trackback

Tipsa Bloggen


Tipsa bloggen om nyheter. Bra tips som visar sig stämma tas tacksamt emot och belönas.
Mobilnummer: 0733255270
Mail: [email protected]



Kontakt


Skribent Jonas Lindeblad. Vill du komma i kontakt med mig? Stötta bloggens arbete genom att ha reklam på sidan? Tveka inte, jag svarar på alla mail.
Mail: [email protected] eller [email protected].
Mobilnummer: 0733255270.