Blogg listad på Bloggtoppen.se

Genomgången fortsätter - Forwards

Efter att ha gått igenom backar och målvakter är det nu dags att syna Rögles forwardssida.

Nils Bergström
Ålder: 25 år
Nummer: 4
Längd/vikt: 185 cm/ 82 kg
Kommentar:
"Nisse" var lovande som ung i Skellefteå men har sedan dess hållt till i div.1 och en säsong i den italienska andraligan. Är ett osäkert men spännande kort att ha med i leken. 73 poäng förra säsongen i Östersund men steget till ett Allsvenskt topplag är stort, kanske för stort?
Betyg: 1,5 av 5

Patrik Bergström
Ålder: 26 år (Fyller 27 den 3/8)
Nummer: 15
Längd/vikt: 178 cm/ 84 kg
Kommentar:
Snabb "tjurskallig" vinnarskalle som kommer vara en av de bättre i Rögle. Efter tre bra säsonger i AIK blev han ratad när man gick upp men siktar på att gå upp med Rögle istället. Ingen stor poänggörare men oerhört uppoffrande och nyttig.
Betyg: 3 av 5

Andrée Brendheden
Ålder: 27 år
Nummer: 65
Längd/vikt: 193 cm/ 100 kg
Kommentar:
Seriens målkung? Kan mycket väl bli så. Visade att han klarade av elitseriespel och hade han inte fått förra säsongen förstörd av skador hade han nog inte spelat allsvenskt nu. En "rightare" som kommer vara viktig i PP.
Betyg: 4 av 5

Ted Brithén
Ålder: 19 år
Nummer: 16
Längd/Vikt: 186 cm/ 85 kg
Kommentar:
Sejouren i OHL blev inte som han tänkte sig och återvände till Rögle där framgångsrikt spel i J20 tog han till en ordinarie centerplats i Rögles kvalserielag. Lär ha gått framåt ytterliggare och kommer kämpa hårt för att hålla sin plats. Kanske kommer det riktigt stora genombrottet nu?
Betyg: 2 av 5

Dennis Everberg
Ålder: 18 år
Nummer: 18
Längd/Vikt: 191 cm / 89 kg
Kommentar:
Dennis som kom med som reserv till juniorernas förVM-trupp kommer bli en publikfavorit då han gillar spela med tuffa tag och står upp för sina lagkamrater. Hans styrkor är att vara spelförstörande och kommer säkert få förtroende i boxplay. En mycket lovande spelare som redan nu håller bra klass i allsvenskan.
Betyg: 2,5 av 5

Carl Gustafsson
Ålder: 20 år
Nummer: 28
Längd/Vikt: 169 cm / 80 kg
Kommentar:
En jag alltid tyckt illa om som motståndarsupporter. Liten, ettrig och snabb som spelar fysiskt. Dessutom kreativ. Skadan kom i "rätt" läge då han kommer in när den roligaste halvan återstår av säsongen.
Betyg: 3 av 5

Eric Himelfarb
Ålder: 27
Nummer: 29
Längd/Vikt: 176 cm / 79 kg
Kommentar:
Rögle jagade en "förstacenter" och spetskvalitet, det slutade med Himelfarb som jag aldrig hört talas om. Svår att bedömma men statistiken ser tilltalande ut och skulle det bli en flopp så går kontraktet ut i oktober. Luktar lite "Penker-succé" över Eric. Alla minns väl hur bra Penker var tills han spelade till sig förlängtkontrakt?
Betyg: 3 av 5

Adam Hobson
Ålder: 23
Nummer: 22
Längd/Vikt: 185 cm / 96 kg
Kommentar:
En riktigt bra värvning. Jag har inte sett Adam spela men alla rapporter och även statistiken imponerar. 23 år och  två tuffa säsonger i AHL bakom sig. Har tillhört kategorin Kanadas mest lovande spelare men har inte lyckats ta steget. "Jag är inte blyg på isen, det lovar jag dig" var en hälsning jag fick senast vi pratade.
Betyg: 3,5 av 5

Jakob Johansson
Ålder: 31 år
Nummer: 26
Längd/Vikt: 184 cm / 87 kg
Kommentar:
Går in på sin tolfte säsong i Rögle och är Rögles viktigaste spelare. Var alldeles för ojämn i elitserien men när han nu är tillbaka i allsvenskan kan vi räkna med många trollerinummer av denna skickliga passningsspelare. Nyckelspelare i boxplay men framförallt i powerplay.
Betyg: 4,5 av 5


Alexander Johansson
Ålder: 21
Nummer: 11
Längd/Vikt: 186 cm / 90 kg
Kommentar:
Trojas nyckelspelare förra säsongen som man verkligen ville behålla. Otroligt bra arbetsmoral och spås bli en riktigt bra elitseriecenter inom något år. Ett guldkorn som Hansson lyckats få hit. Jobbar i det tysta, precis som Sjögren fick göra i en "evighet" innan han fick sitt erkännande.
Betyg: 3,5 av 5

Cristopher Liljewall
Ålder: 20
Nummer: 16
Längd/Vikt: 189 cm/ 86 kg
Kommentar:
Fansen klagade högljutt när Rögle tvingade bort Liljewall förra säsongen. Nu är han hemma igen och har ett av de största Röglehjärtan i laget. Äntligen kommer han nu få en ärlig chans att visa att han tillhör Rögle och ska spela här.
Betyg: 2 av 5

Viktor Lindgren
Ålder: 24
Nummer: 10
Längd/Vikt: 177 cm / 85 kg
Kommentar: Här sätter jag ett stort ?. Har 169 elitseriematcher för Luleå på sitt cv men har inte fått det att lossna. Speltid och förtroende har inte saknats då han spelat med de bästa i både Luleå och Björklöven. Nu får han ett rejält miljöombyte och kanske kan det lossna nu?
Betyg: 2 av 5

Simon Olsson
Ålder: 20
Nummer: 27
Längd/Vikt: 170 cm / 73 kg
Kommentar:
Simon är nog den jag har högst förväntningar på. Har levererat i QMJHL med stor framgång och nu när han återvänder till Sverige kommer han fortsätta att ösa in poäng. Jag är säker på det och när man pratar med Simon så hör man vilka förväntningar han har på sig själv. Detta kan mycket väl vara en bättre spelare än Kempe?!
Betyg: 3,5 av 5


Kommentarer
Trackback

Tipsa Bloggen


Tipsa bloggen om nyheter. Bra tips som visar sig stämma tas tacksamt emot och belönas.
Mobilnummer: 0733255270
Mail: [email protected]



Kontakt


Skribent Jonas Lindeblad. Vill du komma i kontakt med mig? Stötta bloggens arbete genom att ha reklam på sidan? Tveka inte, jag svarar på alla mail.
Mail: [email protected] eller [email protected].
Mobilnummer: 0733255270.