Blogg listad på Bloggtoppen.se

Genomgången fortsätter - backarna

Då fortsätter genomgången av Rögle. Nu är det backarnas tur att synas. Vad det gäller betygsskalan som någon frågat om gäller det med allsvenska mått mätt.

Victor Bartley
Ålder: 22 år
Nummer: 8
Längd/vikt: 183 cm/ 92 kg
Kommentar:
Jag har inte sett Victor spela men alla rapporter säger att det är en riktigt bra back som efter skadebekymmer förra säsongen nu kommer till Sverige. En back som är van vid att ta stort ansvar och det passar Rögles unga backbesättning. Poängmakare i WHL och var på god väg att ta ett steg till i AHL då skadan ställde till det.
Betyg: 3 av 5

Rasmus Bengtsson
Ålder: 17 år
Nummer: 5
Längd/Vikt: 189 cm/ 86 kg
Kommentar:
Lovorden haglar om denna talang som visade redan som 16-åring i J20 att han siktar väldigt högt i sin karriär. 23 poäng (3+20) som back under sin debutsäsong i J20 är starka siffror för en 16 åring. Att nu det är Kenny Jönsson som ska förädla denna talang minskar inte förväntningarna. Steget till seniorhockey är ofta stort och det kan bli tufft för Rasmus att ta en ordinarie plats i början.
Betyg: 2 av 5

Mads Bödker
Ålder: 22
Nummer: 7
Längd/vikt: 175 cm/ 77 kg

Kommentar: Att Mads valde att stanna i allsvenskan och i Rögle är många glada för. En underskattad back som jag gillat sedan hans debut 2006. En krigare med stort hjärta. Mads är ett lysande exempel på att man inte måste väga 100 kg för att vara en bra back. Rögles bäste back förra säsongen i mina ögon och kommer vara det i år igen.
Betyg: 4 av 5

Daniel Glimmenvall (Fd Johansson)
Ålder: 35
Nummer: 6
Längd/Vikt: 182 cm/ 88 kg
Kommentar:
Rögles i särklass mest rutinerade back. Daniel har ofta fått oförtjänt mycket skit av de som inte förstår hans betydelse för Rögle. Glimmenvall är en offensiv back som ibland kanske slår lite väl vågade passningar men överlag är han en av Rögles bästa backar. Allsvenskan har han inte spelat i sedan 94/95 då det var ett annat "format" annars har han spelat i elitdivisioner sedan dess så hockeyallsvenskan ska bli en ny upplevelse för lagets äldsta spelare.
Betyg: 3,5 av 5

Jesper Jensen
Ålder: 18 år  (Fyller 19 den 30/7)
Nummer: 14
Längd/Vikt: 183cm / 81 kg
Kommentar:
"Danmarks största talang någonsin" är en av rapporterna jag hört. Detta kan bli en riktig succévärvning då Jensen hade haft en plats i den danska VM-truppen om inte en skada hindrat honom. Det ska bli riktigt spännande att se denna Rödovrefostrade back. Debuterade redan som 16 åring i Rödovres seniorlag.
Betyg: 2,5 av 5

Victor Panelin-Borg
Ålder: 19 år
Nummer: 17
Längd/Vikt: 192 cm / 98 kg
Kommentar:
Var inte någon självklar kandidat att få ta steget upp då han inte glänst överdrivet i juniorlaget men Pelle Svensson har lovat mig att "Pane" kommer bli en bra och stabil back. Trots han inte spelat med seniorerna innan säger man att han är respektlös och kommer använda armbågarna för att visa, att "här kommer jag". En av de mest träningsflitigaste spelarna och med bra inställning kommer man långt. Jag är ändå lite osäker på var Viktor står då han inte testat på seniorspel förut.
Betyg: 1,5 av 5

Christoffer Persson
Ålder: 25
Nummer: 23
Längd/Vikt: 193 cm / 103 kg
Kommentar:
En stabil back som kommer göra sitt jobb varje dag och vara nyttig i Rögle. Spelar gärna fysiskt och det är en egenskap Rögle kommer behöva där bak. Efter fem raka säsonger i Växjö föll han för Hanssons locktoner och vi får hoppas att Christoffer kan täppa till luckan efter Rahimi som lagets "polis".
Betyg: 2,5 av 5

Jonathan Zaar
Ålder: 18
Nummer: 20
Längd/Vikt: 184 cm / 87 kg
Kommentar:
Jonathan lämnade Jonstorp för Örnsköldsvik och Modo när det var dags för hockeygymnasiet. Nu återvänder han till hemtrakterna och tar chansen att få spela seniorhockey med Rögle och avsluta studierna i Ängelholm istället. Jag har inte sett Zaar spela men Pelle lovar att det kommer vara en bra tillgång för Rögle.
Betyg: 1,5 av 5


Är jag helt ute och reser? Berätta då vad ni tycker!




Kommentarer
Trackback

Tipsa Bloggen


Tipsa bloggen om nyheter. Bra tips som visar sig stämma tas tacksamt emot och belönas.
Mobilnummer: 0733255270
Mail: [email protected]



Kontakt


Skribent Jonas Lindeblad. Vill du komma i kontakt med mig? Stötta bloggens arbete genom att ha reklam på sidan? Tveka inte, jag svarar på alla mail.
Mail: [email protected] eller [email protected].
Mobilnummer: 0733255270.