Blogg listad på Bloggtoppen.se

Därför blir de topplag

Inom den närmaste tiden kommer ni här kunna läsa vad välkända hockeyexperter tror om säsongens hockeyallsvenska. De spelare och ledare jag pratat med tidigare  är säkra på att det blir en väldigt jämn serie utan några lag som "seglar ifrån". Det är inte jag lika övertygad om utan ser några givna topplag.

Leksand: Visst har man tappat spelare som Rhodin, Ekman-Larsson, Prestberg och Eriksson men jag tycker att man ersatt dem på ett klokt sätt och tagit in Björklövens mest eftertraktade duo, elitseriemeriterat från Rögle och Timrå. Dessutom har man kvar en mycket stark trupp sedan förra säsongen och man har utan tvekan seriens bästa defensiv. Att Niklas Eriksson kommer in istället för Leif Strömberg kan vara ett plus. Leksand kommer absolut vara en av de tre som tar en av direkt platserna.

Malmö: Anfall är bästa försvar sägs det och stämmer det kommer Malmö bli ett stabilt topplag. Om jag hade varit Malmösupporter hade jag varit väldigt orolig för försvarets kapacitet. Kanske kan Nevalainen bli en flipp? Oavsett måste Malmö anses som en av de stora förhandsfavorit då man har haft en bra kontinuitet.

Rögle: Seriens bästa målvaktspar väger tungt. Hansson har värvat väldigt klokt inför allsvenskan. Patrik Bergström och Alexander Johansson är riktigt bra förstärkningar. Lyckas Kenny förädla backtalanger som Jensen, Zaar, Panelin och Bengtsson kan det bli en rolig säsong. Framåt ser det väldigt bra ut. Brendheden och Jakob Johansson kommer bli oerhört viktiga.

Västerås: Kan mycket väl bli säsongens stora överrakning. Har ett ruskigt intressant lag offensivt men lika darrigt kan det bli i försvaret där Leetma och Helmersson måste ta ett stort ansvar. Sperrle där bak känns hur tryggt som helst.

Almtuna: Ett lag inte många snackat om är Almtuna som faktiskt ser bättre ut denna säsongen och kan Bobo Simensen få laget att ta ett steg till mot förra säsongen kommer man vara ett givet topp3 lag. Hurtubise kan bli en riktig succé.

Lag som får det tufft att leva upp till förväntningarna


Växjö: Många ser Växjö som ett givet topplag men det går inte att blunda för att man tappat Fasth, MacNevin, Hedman och Rosén. Ersättarna håller inte ens i närheten av samma nivå. Jag tror inte att Växjö blir ett topp 3 lag.

Tingsryd:
Självklart kommer Tingsryd inte att harva i botten men topplag blir man inte. Skillnaden mellan div.1 och allsvenskan är större än man tror och även om man värvat bra spets i Kauppila, Elomo, Koivisto och fått behålla Davidson så är laget inte tillräckligt starkt för att bli ett topplag.

Örebro: Ett helt klart överskattat lag. Man fick in en kanon i Norgren men orkar han hålla upp motivationen under en allsvensk säsong om det inte går bra för laget? Conny Strömberg måste visa att han håller den klass han sa till mig i en intervju om man ska slåss om playoff-placeringarna.


Kommentarer
Trackback

Tipsa Bloggen


Tipsa bloggen om nyheter. Bra tips som visar sig stämma tas tacksamt emot och belönas.
Mobilnummer: 0733255270
Mail: [email protected]



Kontakt


Skribent Jonas Lindeblad. Vill du komma i kontakt med mig? Stötta bloggens arbete genom att ha reklam på sidan? Tveka inte, jag svarar på alla mail.
Mail: [email protected] eller [email protected].
Mobilnummer: 0733255270.