Blogg listad på Bloggtoppen.se

Högriskmatchen byter speldag och tid

Elitseriepremiären mellan AIK-Linköping skulle ha spelats fredagen den 17 september klockan 21.00 vilket hade medfört rejält stora risker för att det skulle spårat ut totalt på läktarna. AIK är inte i balans överlag plus att det är premiär, en fredag och dessutom så sent så att alla som laddat upp inför matchen har förutsättningar för att vara rejält berusade. Dessutom är både gnagets och Linköpings fans inte de mest vänliga.

Istället har man flyttat matchen till onsdagen den 15 september med start klockan 19.

- Fredag kl 21:00 är inte en optimal tidpunkt för barnfamiljer, och vissa andra publika målgrupper, som önskar se AIK:s första match i Elitserien på åtta år. Nu har vi funnit en lösning som förhoppningsvis tilltalar och lockar fler målgrupper till Hovet, säger Peter Gudmundson, VD Svenska Hockeyligan, och fortsätter:

- Naturligtvis har även den senaste turbulensen kring AIK fotboll påverkat oss alla och varit en faktor som legat till grund för vårt och polisens ställningstagande. Svenska Hockeyligans säkerhetsarbete sker i förebyggande syfte och att byta dag bidrar förhoppningsvis till mindre påverkan av alkohol etc som riskerar störa den hockeyfest som vi alla ser fram emot, säger Peter Gudmundson till hockeyligan.se.

Kommentarer
Trackback

Tipsa Bloggen


Tipsa bloggen om nyheter. Bra tips som visar sig stämma tas tacksamt emot och belönas.
Mobilnummer: 0733255270
Mail: [email protected]



Kontakt


Skribent Jonas Lindeblad. Vill du komma i kontakt med mig? Stötta bloggens arbete genom att ha reklam på sidan? Tveka inte, jag svarar på alla mail.
Mail: [email protected] eller [email protected].
Mobilnummer: 0733255270.